x 

Cart empty

What nature makes so beautiful ....
Seal for Life protects and cleans so easily with the products of Dry-Treat.

  • DRY-TREAT RANGE.jpg
  • HANAFINN RANGE.jpg
  • slide1.jpg

DRY-TREAT™ Beschermingsproducten

Dry-Treat™ produceert innovatieve beschermers voor poreuze bouwmaterialen waaronder: natuursteen, gevelsteen, klinkers, tegels, engineering beton en voegen. Dry-Treat™-technologie is anders.

Lees verder

HANAFINN™ Reinigingsproducten

Zowel binnen als buiten wordt het gemakkelijker schoon te maken, te onderhouden en alles ziet er langer schoon uit. U heeft geen speciale schoonmaakmiddelen meer nodig en de producten zijn gemakkelijk in gebruik

Lees verder

Over sealforlife

SEAL FOR LIFE is de exclusieve importeur en distributeur van de producten van Dry-Treat™ en HANAFINN™ voor België, Luxemburg en Frankrijk sinds 2013.

Lees verder

Contact Ons

Miranda Marechal
Manager SEALFORLIFE

Th. Donnéstraat 81
Herk-De-Stad
Limburg
3540 België
Fax: +32 (0)13 67 60 75
Mobiel: +32 471 48 08 44

info@sealforlife.be
www.sealforlife.be

FAQ - Algemeen

Moet de beschermer op waterbasis zijn of op basis van een oplosmiddel?

Beschermers bevatten een drager die de actieve bestanddelen in de poriën van de steen moet brengen. Deze drager is water of een niet-water gebaseerd oplosmiddel.
Er bestaat geen twijfel dat “water-gebaseerd” klinkt als een meer aannemelijk product, maar dit is een beetje misleidend. Veel water gebaseerde impregneerders bevatten nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid oplosmiddel zoals n-butyl acetaat. Als een algemene regel stelt men dat beschermers op basis van water minder effectief zijn dan beschermers op een niet-water basis oplossing. De belangrijkste redenen waarom niet-water gebaseerd beschermers beter presteren zijn: ze zijn in staat om door te dringen in het oppervlak - dit geeft de sealer bescherming tegen verwering, schoonmaken, verkeer, vries/dooi, lijstvorming en efflorescentie. Niet-water gebaseerd beschermers kunnen ook worden gebruikt over eerder behandelde oppervlakken en zijn geschikt voor de behandeling van steen met hars behandeld, zoals een granieten aanrecht. Gelukkig zijn er veilige niet-water gebaseerd oplosmiddelen beschikbaar en Dry-Treat™ gebruikt deze waar mogelijk.

Moet ik mijn tegels vooraf beschermen?

Vooraf de tegel of steen beschermen wilt zeggen : voordat deze geplaatst wordt. Dit helpt om de tegel of steen te beschermen tegen waterschade veroorzaakt door het opvoegen van de tegels. Vooraf beschermen vermindert ook de hoeveelheid product dat nodig is, omdat het product anders te diep in de tegels dringt. Het belangrijkste voordeel van het vooraf beschermen is de lijstvorming (verkleuring) omwille van het voegsel dat via de zijkant van de tegel binnendringt. Sommige tegels komen toe op de werf met een lichte bescherming aangebracht in de fabriek. Om na te gaan of deze tegels toch nog een bescherming vooraf nodig hebben, giet men een eetlepel water op het oppervlak gedurende 30 seconden. Veeg het water op met een papieren doekje, hard drukkend. Indien het water geabsorbeerd is of er blijft een vlek achter dan is het noodzakelijk de tegels terug te beschermen voordat ze geplaatst worden. Het vooraf beschermen van de zijkanten van de tegel is niet zo een probleem aangezien de sterke hechting tussen de tegel en het voegsel niet essentieel is. Het belangrijkste doel van het voegsel is de opening dichten en zijdelingse steun geven aan de tegel. Beide resultaten worden bereikt door de randen van de tegel vooraf te beschermen.

Waarom is het noodzakelijk om eerst een test te doen alvorens de volledige oppervlakte te behandelen?

Elk oppervlak is lichtjes verschillend. Tenzij u de beschermer reeds aanbracht heeft op exact dezelfde oppervlakte onder exact dezelfde condities, is het steeds noodzakelijk een test uit te voeren om ervoor te zorgen dat u het gewenste resultaat heeft bereikt. Bijvoorbeeld, een oppervlakte die behandeld is met een kunstmatige biologische kleurstof (meestal ook onbekend door de klant) dan kan de kleurstof verdwijnen wanneer de beschermer wordt aangebracht.

Ik heb uw impregnerende beschermer aangebracht en ik heb nu een plakkerige residu op het oppervlak. Wat moet ik nu doen?

Dit gebeurt soms wanneer er overtollig product is achtergebleven op het oppervlak. Wanneer dit minder dan twee dagen geleden aangebracht werd dan kan dit residu verwijderd worden met behulp van een droge, witte katoenen doek bevochtigd met dezelfde sealer en hiermee het oppervlak te poetsen totdat het schoon is. Dit gaat het residu losmaken. Wanneer het residu te fel opgedroogd is, kan je gebruik maken van een verfafbijtmiddel waarmee je een droge witte doek bevochtigt en de oppervlakte schoon poetst. Een nylon pad kan ook helpen om eventueel hardnekkig residu te verwijderen.

Is het normaal dat er nog strepen komen op een oppervlak behandeld met een impregnerende sealer?

Ja, aangezien de impregnerende sealer de poriën niet opvult, is het mogelijk dat de sporen van rubberen zolen of de tanin uit bladeren van de bomen de oppervlakte verkleurt. Het goede nieuws is dat de sealer deze contaminerende elementen dicht bij de oppervlakte houdt. Meestal zal een verdund maar zuurvrij bleekwater en lichtjes schrobben deze soort organisch verontreinigende vlekken, zoals bijvoorbeeld olie, gemakkelijk verwijderen. Dry-Treat impregnerende sealers zijn bleekmiddel tolerant.

Hoe kan ik het opgedroogde, overtollige product verwijderen van het oppervlak?

Dit kan gebeuren wanneer het oppervlak te warm is (indien het oppervlak te warm is om aan te raken dan is het ook te warm om de beschermer aan te brengen) of indien er te veel product gebruikt is voor dit bepaald soort materiaal (dit type steen). Probeer dit opgedroogd product te verwijderen door een droge, witte katoenen doek te bevochtigen met dezelfde beschermer en zo het residu weg te poetsen. Indien dit geen goed resultaat geeft, dan kunt u steeds gebruik maken van een sterk solvent zoals xyleen of aceton, dat de meeste residu’s zal verwijderen. Controleer nadien wel of het oppervlak nog waterafstotend is, anders moet u deze gebieden opnieuw beschermen.

Hoe maak ik mijn oppervlak onderhoudsvrij?

Zelfs een geïmpregneerde oppervlak heeft onderhoud nodig. Indien u dit niet wenst, moet u het oppervlak bewerken met een epoxy of polyurethaan oppervlakte coating of een keramische tegels gebruiken. Maar let op want zo’n coatings hebben meestal een aantal nadelen, namelijk : ze zijn niet ademend, waardoor het vocht gevangen zit onder of achter de oppervlakte; ze moeten verwijderd worden wanneer ze hersteld moeten worden of opnieuw gecoat; ze zijn zeer duur en veranderen het uiterlijk van uw oppervlakte aanzienlijk.

Wat is ‘lijstvorming’?

Dit is een term die gebruikt wordt om de verkleuring te beschrijven, die voorkomt aan de buitenste rand van het oppervlak van de tegel. De oorzaak is meestal de voegspecie die in de tegel trekt of voor cement gebaseerde materialen het ongelijk uitharden van de cement in de tegel of water. Lijstvorming is meestal onomkeerbaar en daarom is het beter te voorkomen. Het preventief beschermen van het bovenoppervlak van de zijden van de tegels is een oplossing.

Ik wil mijn betonnen tegels (straatstenen) beschermen maar bemerk grote witte vlekken.

Vaak worden betonnen straatstenen gewassen met een zuur om voegspecie te verwijderen. Wanneer deze betonnen tegels nadien niet geneutraliseerd werden en voldoende gespoeld werden met water, gebeurt het dat er witte vlekken verschijnen aan het oppervlak. Deze vlekken kunnen verwijderd worden door het oppervlak te schrobben met Eff-Erayza™ verdund in water. Test steeds het mengsel op een onopvallend stukje alvorens de hele oppervlakte te behandelen.

Wat is efflorescentie?

Efflorescentie is een probleem dat voorkomt bij vele cement gebaseerde bouwmaterialen zoals straatstenen, gevelstenen, beton, voegen en tegels. In elke kilogram cement gebaseerde bouwmaterialen zit er een aantal gram in water oplosbare zouten. Meestal begint efflorescentie doordat ongebruikte kalk uit de cementverbindingen zich verbindt met water, grondwater of regen. Het verdampen van dit water brengt deze kalk verbindingen aan de oppervlakte waar ze reageren met kooldioxide in de lucht tot een onoplosbare kristallijnen calciumcarbonaat. Dit is de lelijke witte poederachtige uitslag die we vaak zien op gebouwen en bestrating.

In extreme gevallen kan de efflorescentie leiden tot het verdonkeren van het oppervlak en de kristallisatie kan leiden tot erosie en putjes in de steen. Uiteindelijk zal het calciumcarbonaat nog meer reageren met kooldioxide om zo calcium bicarbonaat-a te vormen dat oplosbaar is in water. Hierdoor kan het oppervlak na maanden of jaren schoon worden in de buitenlucht. Maar wat begrijpelijk is, is dat niemand zo lang wil wachten. Met Eff-Erayza™ kan je de efflorescentie verwijderen. Maar omdat een eerste indruk steeds een blijvende indruk is, is het beter voorkomen dan genezen. Gewoon de efflorescentie afwassen is een vicieuze cirkel van steeds terugkerende efflorescentie aan het oppervlak. Na een paar dagen is het oppervlak net zo bedekt met witte poeder als voordien. Het beste is op de oppervlakte direct na het plaatsen van het bouwmateriaal te beschermen met een hoog kwaliteitsproduct. De beschermer moet diep binnendringen in het materiaal en weerstaan aan de hoge alkali in cement gebaseerde materialen. Het moet ook ademend zijn zodat het vocht niet gevangen zit onder of achter de behandelde oppervlakken. Eens het oppervlak is beschermd wordt er een waterafstotende laag gevormd. Hierdoor kunnen zouten, mineralen de oppervlakte niet meer bereiken en dus ook geen uitslag meer veroorzaken. Op hetzelfde moment zal de beschermer ervoor zorgen dat er geen water meer kan binnendringen in de steen en zo de vicieuze cirkel doorbreken. De ongebruikte kalkverbindingen blijven onschuldig in de kern van het bouwmateriaal en kunnen hier geen schade veroorzaken omdat ze geen contact hebben met kooldioxide. Doordat de beschermer van Dry-Treat™ ademend is, kan vocht dat zich bevindt onder het oppervlak als waterdamp de bouwmaterialen verlaten in plaats van in een vloeibare vorm.

Een oppervlak behandeld met de Dry-Treat™ producten, is dit veilig voor voedsel en levensmiddelen voor menselijk gebruik?

Eens aangebracht zijn de producten van Dry-Treat™ inert en produceren geen uitstoot. Enkele jaren geleden werd dit onderwerp onderzocht in de Verenigde Staten. Zij vonden geen duidelijke negatieve indicatie voor het contact van voedsel met een behandeld oppervlak. De meest beschikbare data betreft enkel de levensmiddelenadditieven. Aangezien DRY-TREAT™ kan weerstaan aan een temperatuur van 100°C voor sanitaire doeleinden valt het onder GRAS (Generally Recognized As Safe, algemeen erkend als veilig).

Fabeltjes over het reinigen

Een oppervlakte beschermen met een Dry-Treat™ impregnerende sealer zorgt ervoor dat het oppervlak beschermd is tegen vlekken maar niet tegen vuil. De beschermde oppervlakken moeten ook regelmatig gereinigd worden net zoals de niet-behandelde oppervlakken. Indien een problematische substantie zoals een kauwgom op het oppervlak terecht komt dan is het nog moeilijk om dit schoon te maken maar het maakt geen permanente vlek.

Waarom vervaagt de kleur van mijn kalkstenen patio, terwijl ik de oppervlakte beschermd heb?

Zuiver water heeft een zuurtegraad, een pH waarde van 7. Normale regen is echter lichtjes zuur-rijk omdat kooldioxide (CO2) erin oplost en zo vormt het een zwakke koolzuur oplossing, wat resulteert in een zuur mengsel met een pH van ongeveer 4.3 naar 5.6 bij typische atmosferische concentraties van CO2. Kalksteen is gevoelig voor deze zure vloeistoffen en bij gebruik buiten zal een oppervlakteruwheid veroorzaakt worden en hierdoor zal het ook een vervaging vertonen van het uiterlijk en de kleur. Impregneren met een beschermer van Dry-Treat™ kan dit fenomeen verminderen maar niet stoppen.

Hoe weet ik of mijn oppervlak nog steeds voldoende beschermd is?

Gelieve de volgende watertest uit te voeren: plaats een eetlepel water op het behandelde oppervlak gedurende 20 minuten, verwijder het water met een papieren doekje terwijl u hard drukt om al het water op te nemen. Als het water geabsorbeerd wordt door het oppervlak of het laat een donkere vlek na, dan moet de oppervlakte terug behandeld worden.

Hoeveel dagen moet men wachten om op cement-gebaseerde voegen te beschermen?

De voegen moeten ten minste 3 dagen uitharden alvorens ze een bescherming mogen krijgen?

Is het beter een beschermde natuursteen te kopen of een keukentablet van composiet?

Het is moeilijk om hier een mening over te geven. Een composietsteen is gemaakt van gemalen stenen vermengd met een epoxyhars. Zoals de meeste mode-rages, ziet dit er in het begin wel mooi uit maar het is zeker niet vrij van onderhoud. Na verloop van tijd zal deze composietsteen verkleuren en zal het nodig zijn deze opnieuw te schuren en te polijsten om er terug goed uit te zien. Volgens ons verslaat niets het tijdloze uitzicht van de natuursteen. Een beschermde natuursteen biedt u een uitstekend, natuurlijk werktablet die warme pannen, zonlicht en wat er ook op terecht komt, zeker kan verdragen.

Zijn al de producten van Dry-Treat™ milieuvriendelijk?

Inderdaad, op 3 belangrijke manieren. Ten eerste kiezen we als oplosmiddel alcohol, een hernieuwbare en verantwoorde bio-vloeistof geproduceerd met behulp van suikerriet en maïs. Ten tweede, zijn onze producten semipermanent waardoor het herhalen van de behandeling voor het beschermen niet nodig is, in sommige gevallen zelfs niet gedurende 30 jaar. Ten derde, zorgen we ervoor door de bescherming dat het oppervlak gemakkelijker te reinigen is waardoor het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en veel water niet meer nodig zijn in alle commerciële en industriële omgevingen en in het gewoon huishouden. Door deze belangrijke elementen leveren we een kleine bijdrage aan het behoud van het milieu en de duurzaamheid op lange termijn.

Hoe weet ik welke beschermer ik moet kopen?

Op de markt kan de consument verschillende beschermers kopen met gelijkaardige eigenschappen. Maar de producten van Dry-Treat™ zijn in twee belangrijke opzichten verschillend. Ten eerste dringen de beschermers van Dry-Treat™ verder door in de steen waardoor ze niet gevoelig zijn voor verkeer, weersomstandigheden, slijtage, efflorescentie (=uitslag), zoutaanvallen of schade veroorzaakt door het vries/dooi-effect. Ten tweede zijn ze permanent of semipermanent. Om producten te vergelijken is het belangrijk om na te kijken naar onafhankelijke wetenschappelijke bewijzen die de eigenschappen van het product staven en natuurlijk ook welke garantie er wordt gegeven. Uiteraard willen we het liefst dat u de producten van Dry-Treat™ gebruikt, maar beschermen is het belangrijkste ook al is het met een ander product, kies wel altijd voor een professionele leverancier.

Waarom zijn sommige producten zo duur?

De prijs weerspiegelt hun hoge actieve bestanddelen (d.w.z. de bestanddelen die het werk doen). In sommige gevallen is dit tot 100% van de bestanddelen dat actief is. Daarbij komen nog de kost en hoge kwaliteit van de ingrediënten. Maar wanneer de prijs een probleem vormt, dan hebben we in ons gamma HANAFINN Ole-Repella™. Deze beschermer is zelfs goedkoper dan de meeste concurrerende producten, maar het resultaat is nog steeds uitstekend. We begrijpen dat onze producten niet voor iedereen mogelijk zijn, maar vergeet niet te beschermen, dat is onze boodschap.

Ik heb mijn oppervlak behandeld met een impregnerende beschermer. Kan ik over het behandelde oppervlak nog een oppervlakte beschermer zetten?

Ja, maar u zult het oppervlak moeten wassen met een oplosmiddel zoals spiritus of nog beter aceton en nadien een solvent gebaseerde oppervlakte sealer gebruiken. De reden hiervoor is dat alleen een solvent gebaseerde oppervlakte sealer zich zal vasthechten aan een geïmpregneerde oppervlak.

Wat moet ik doen indien er reeds een beschermer werd aangebracht op het oppervlak dat ik wil behandelen?

Meestal moeten vooraf aangebrachte beschermers worden verwijderd. Hiervoor kan je gebruik maken van een afbijtmiddel dat gebruikt wordt om verf af te bijten. Gebruik vele droge witte doeken bij het verwijderen van de vorige beschermer. Dit is vooral belangrijk bij gepolijste porseleinen tegels, die meestal toekomen vanuit de fabriek met een wax coating. Zorg ervoor dat je het eerst test op een kleine oppervlakte. Dry-Treat™ beschermer zullen elke andere impregnerende beschermer passeren.

Wanneer ik een tegel of klinker aan alle kanten bescherm zal de tegellijm zich dan nog hechten?

Nadat een tegel of klinker behandeld is met één van onze impregnerende beschermers aan alle kanten of ondergedompeld is gedurende enkele seconden in een beschermer dan zijn ze waterafstotend. Daarom zal gewone mortel op basis van zand en cement zich moeilijk hechten. Er bestaan wel lijmen op basis van polymeren om deze waterafstotende eigenschap te omzeilen. Dry-Treat™ heeft testresultaten voor twee van deze lijmen van het merk Davco : 1) Davco SMP2010. 2) SE-7. En om extra hechting te bekomen kan de SE-7 gemengd worden met Davelastic.

Wat is het verschil tussen de Dry-Treat™ and Hanafinn™ producten?

Het Dry-Treat™ producten gamma omvat zeer technische en unieke producten. Wanneer ze toegepast worden door een erkende applicator wordt er een schriftelijke garantie gegeven op de werking van het product. Het Hanafinn™ gamma bevat ook zeer speciale producten en zelfs de beste in hun klasse in vergelijking met andere professionele merken. Het Hanafinn™ gamma bevat vooral reinigings- en onderhoudsproducten.
FAQ - Intensifia

Kan ik een oppervlakkige coating aanbrengen op een oppervlak dat reeds behandeld is met ENHANCE-PLUS™?

Dry-Treat™ raad dit zeker af. Maar het is wel mogelijk omdat ENHANCE-PLUS™ enkel waterafstotend is en indien u het oppervlak ook wenst te beschermen tegen olievlekken om een laag STAIN-PROOF™ aan te brengen op de met ENHANCE-PLUS™ behandelde oppervlakte maar dan ten minste 24 uur na het aanbrengen van de ENHANCE-PLUS™. Ook een mogelijkheid is om de nieuwe INTENSIFIA™ aan te brengen, die een kleurverdieper is maar ook een bescherming geeft tegen water- en olievlekken. Dus de twee in één product.

Hoe is INTENSIFIA™ verschillend van andere gelijkaardige producten?

INTENSIFIA™ versterkt de kleur van het oppervlak zonder de andere eigenschappen van de steen te veranderen, zoals de antislip-eigenschap. Dit is van essentieel belang om een veilige oppervlakte te behouden in alle weersomstandigheden.

Kan INTENSIFIA™ alle stenen terug een kleur laten krijgen?

INTENSIFIA™ haalt geen kleuren naar boven in een steen als deze kleur en niet in zit. Het verdiept de kleur van het oppervlak. Dit wil zeggen dat de kleur niet donkerder zal worden, maar de kleur die in de steen zit naar boven zal gehaald worden. Bijvoorbeeld: een terras waarbij de zon voor de nodige verkleuring heeft gezorgd, krijgt door de actieve werking van INTENSIFIA™ de originele kleur van de steen terug.


FAQ - Stain-Proof

Waarom lijkt het alsof sommige van uw beschermers hetzelfde doen?

Elke beschermer is lichtjes verschillend en ze zijn allemaal ontworpen voor een ander doeleinde. Bijvoorbeeld DRY-TREAT 40SK™ is waterafstotend, wordt gebruikt om zoutaanvallen tegen te gaan en versterkt een brokkelig oppervlak terwijl STAIN-PROOF Original™, water- en olieafstotend is en zoutaanvallen tegengaat.

Ik heb mijn steen behandeld met STAIN-PROOF Original™ en 24 uur gewacht en toch laat de olijfolie een vlek achter, hoe komt dit?

Dit gebeurt soms op een zeer poreuze steen en kan voorkomen worden door de aanbrengmethode te wijzigen. Deze poreuze oppervlakken hebben een lichte behandeling nodig voordat de echte STAIN-PROOF Original™ laag wordt aangebracht om er voor te zorgen dat het product dichter bij de oppervlakte blijft. Breng de eerste laag aan en veeg na een 10tal minuten alle overtollige residu weg. Laat het product minimum 1 uur maar beter 24 uur inwerken. Breng vervolgens een tweede laag STAIN-PROOF Original™ aan en poets het overtollige residu weg nadat de oppervlakte droog aanvoelt of na 10 minuten. Hou er rekening mee dat de Dry-Treat beschermers verder inwerken en volledig werkzaam zijn na twee tot drie weken.

Hoe moeten we STAIN-PROOF Original™ gebruiken op een geglazuurde keramische tegel?

STAIN-PROOF Original™ kan gebruikt worden zowel op een geglazuurde als op porseleinen tegels en voegen. Het voornaamste is om het overtollige achtergebleven residu op de gepolijste tegels te verwijderen 10 minuten na het aanbrengen van de laatste laag. Men mag op de behandelde oppervlakte lopen na een 30tal minuten, maar zorg ervoor dat de schoenzolen proper zijn en geen product bevat. Na 7 dagen zal het product volledig werkzaam zijn.

Kan een zwembadomgeving van Franse kalksteen behandeld worden met STAIN-PROOF Original ™ wanneer deze tegels zich 5 tot 8 cm in het water zullen bevinden gedurende 24 uur per dag, 7 dagen op 7.

Onze producten worden niet aanbevolen om oppervlakten te behandelen die zich voortdurend onder water bevinden. De reden hiervoor is dat ze werken op basis van het stoppen van de capillaire zuigkracht en door een constante druk van het water zal het waterafstotend effect teniet gedaan worden en zal het water binnendringen. De tijd die nodig is om deze waterafstotende eigenschap te overwinnen, hangt af van de grootte van de poriën van de steen en de druk van het water. Behandeld beton kan een druk van één meter water aan gedurende 18 maanden, maar een poreuze gevelsteen duurt het slechts enkele dagen onder een waterdruk van een 10tal cm. Maar indien de steen blootgesteld is aan de lucht en hierdoor in staat is op te drogen dan kan de waterafstotende eigenschap zich herstellen en begint de duurtijd van vooraf aan opnieuw. Een goed alternatief is een heldere epoxy coating, maar epoxies hebben uiteraard een heleboel andere problemen. Wanneer de architect of ingenieur een impregnerende beschermer aanbeveelt, dan moet u de volledige steen behandelen met DRY-TREAT 4OSK™ en wanneer de steen, tegel dan ter plaatse is, nogmaals behandelen met STAIN-PROOF Original™. De DRY-TREAT 40SK™ is een goede waterafstotende beschermer maar let op dat u een speciale lijm gebruikt voor het plaatsen van de behandelde tegels aangezien ze volledig waterafstotend zijn Onze STAIN-PROOF Original™ is een uitstekende beschermer (sealer), maar deze is uiteraard ook licht ontvlambaar wanneer u de flacon opent. Echter, binnen een uur na het aanbrengen van deze beschermer, is de alcohol reeds verdampt en nadien blijft het oppervlak inert maar niet ontvlambaar meer.

Kan ik een oppervlakkige coating aanbrengen op een oppervlak dat reeds behandeld is met ENHANCE-PLUS™?

Dry-Treat™ raad dit zeker af. Maar het is wel mogelijk omdat ENHANCE-PLUS™ enkel waterafstotend is en indien u het oppervlak ook wenst te beschermen tegen olievlekken om een laag STAIN-PROOF™ aan te brengen op de met ENHANCE-PLUS™ behandelde oppervlakte maar dan ten minste 24 uur na het aanbrengen van de ENHANCE-PLUS™. Ook een mogelijkheid is om de nieuwe INTENSIFIA™ aan te brengen, die een kleurverdieper is maar ook een bescherming geeft tegen water- en olievlekken. Dus de twee in één product.

Stopt de mosgroei en schimmel indien mijn beton beschermd is met een sealer?

Mos en schimmel zal zelfs groeien op glas in de juiste omstandigheden. Maar mos en schimmels hebben water nodig om te overleven en door het oppervlak te behandelen met STAIN-PROOF™ Original zal er aanzienlijk minder water beschikbaar zijn en hierdoor zal de groei van algen en dergelijke sterk verminderen.

Kan men STAIN-PROOF Original™ of META CRÈME™ gebruiken om een oppervlak te beschermen tegen graffiti?

Ja, indien u behoefte heeft om een oppervlak te beschermen tegen graffiti en u wilt het uitzicht bewaren dan zijn beide beschermers ideaal. Graffiti kan verwijderd worden door het krachtig af te wassen en/of met behulp van reinigingsmiddelen. Indien u het niet erg vindt dat het uitzicht van uw oppervlak verandert, dan kunt u een oppervlaktecoating gebruiken die de oppervlakte afsluit zodat graffiti zich niet kan hechten op de oppervlaktestructuur.

Kan ik verven over een oppervlakte, die reeds behandeld is met STAIN-PROOF™ ORIGINAL?

Het is inderdaad mogelijk om te schilderen over een oppervlakte die reeds behandeld is met STAIN-PROOF™ ORIGINAL maar het zal nodig zijn een speciale primer (op solvent basis) te gebruiken aangezien de meeste verven op waterbasis zijn en het oppervlak door de behandeling waterafstotend is geworden en hierdoor anders de verf zal afstoten.

Waarop letten bij aanbrengen van STAIN-PROOF™ ORIGINAL op muur met efflorescentie?

STAIN-PROOF™ ORIGINAL kan aangebracht worden op een muur waar reeds efflorescentie zichtbaar is. Dit wil meestal zeggen dat deze muur vrij vochtig is aan de binnenkant. STAIN-PROOF™ ORIGINAL kan niet aangebracht worden als de buitenkant nat is. STAIN-PROOF™ ORIGINAL zal zich na het aanbrengen op een muur met efflorescentie binnen in de steen gaan binden met het materiaal gedurende 3 à 4 weken. Dit is de moleculaire binding die STAIN-PROOF™ ORIGINAL maakt met de steen. In dergelijke gevallen zal u (de applicator) na 4 à 5 weken terug moeten gaan naar uw klant. Als u (particulier) het zelf gedaan heeft, dan zal u terug in actie moeten komen. Eén keer de STAIN-PROOF™ ORIGINAL volledig zijn uitwerking heeft, maar voordat de efflorescentie zouten uitharden, zal u het zout moet afborstelen. Borstels met plastieken “haren” zijn meestal niet goed genoeg hiervoor, u zal iets hardere of stijvere borstels nodig hebben zoals natuurlijke haren of een echte staalborstel. Let wel op dat u het oppervlak niet beschadigd.

Wanneer STAIN-PROOF Original™ aanbrengen bij vloeren?

Het aanbrengen kan best gebeuren wanneer de vloer ligt. Waarom? Omdat dan tegelijk ook de voegen mee geïmpregneerd worden en dit ervoor zorgt dat er minder kans is op efflorescentie. STAIN-PROOF™ gaat zich dan vermengen met de steen (vloer, tegels, natuurstenen tegels, enz... ), maar ook met de voegen.

Mijn steen is donkerder na het aanbrengen. Wat nu?

Vooreerst wensen wij hier nog eens duidelijk te stellen dat er steeds een proefstuk moet gemaakt worden voordat U de producten van DRY-TREAT™ volledig aanbrengt over de gehele oppervlakte. STAIN-PROOF™ en ook gelijkaardige sealers kunnen sommige oppervlakken donkerder maken in bepaalde gevallen. Het kan soms 2 tot 4 dagen duren op sommige materialen voor STAIN-PROOF™ om genoeg te drogen om zo terug naar de originele kleur te komen van het oppervlak (de steen). Gewoonlijk komt het donkerder worden door het gebruik van te veel product op de oppervlakte. Dit komt door de reactie met vocht in de lucht en zo wordt product bruin. Het is gemakkelijk om dit te testen. Als de sealer er enkel sinds een paar dagen op zit, dan kan u een test doen met een kleine oppervlakte (op de minst zichtbare plaats) met aceton. U schrobt een kleine oppervlakte met aceton en maakt dit terug schoon. Als hiermee de donkerdere kleur weg gaat, dan is probleem opgelost. Blijkt dat de sealer er reeds langer opzit, dan kan hetzelfde geprobeerd worden met Xyleen (dimethylbenzeen of oude naam xylol) of tolueen (verdunner). Procedure is gelijkaardig, probeer steeds eerst op een klein stuk oppervlakte (als kan minst zichtbare). Als dit ok is, kan je gehele oppervlakte doen. PS: 1) altijd eerst test doen 2) nooit product zeer lang laten liggen, beter paar keer doen. Maximaal 10 minuten laten liggen en proper maken met doek. Eventueel nadien terug opnieuw doen.


FAQ - Meta-Crème

Kan men STAIN-PROOF Original™ of META CRÈME™ gebruiken om een oppervlak te beschermen tegen graffiti?

Ja, indien u behoefte heeft om een oppervlak te beschermen tegen graffiti en u wilt het uitzicht bewaren dan zijn beide beschermers ideaal. Graffiti kan verwijderd worden door het krachtig af te wassen en/of met behulp van reinigingsmiddelen. Indien u het niet erg vindt dat het uitzicht van uw oppervlak verandert, dan kunt u een oppervlaktecoating gebruiken die de oppervlakte afsluit zodat graffiti zich niet kan hechten op de oppervlaktestructuur.


FAQ - 40SK

Ik heb opstijgend vocht!

Opstijgend vocht komt voor wanneer de waterkering, meestal gemaakt van lood, kunststof of iets dergelijks, het grondwater en de opstijgende zouten in het metselwerk niet meer tegenhoudt. Dit veroorzaakt dan schade aan de afwerking van de binnen- en buitenmuur. De beste manier op dit op te lossen is een nieuwe waterkering te plaatsen. Omdat dit vaak praktisch niet mogelijk is, kan men een vochtwering aanbrengen met producten. Het injecteren van DRY-TREAT 40SK™ onder de vloerhoogte zorgt voor een langdurige bescherming tegen water en schade door water gedragen zoutaanvallen.

Hoe kan je DRY-TREAT 40SK™ op een juiste manier aanbrengen:
1. Bepaal de hoogte van de bestaande waterkering
2. Maak boorgaten van 20 tot 30-mm diameter, ongeveer 120 mm uit elkaar, lichtjes schuin geboord en in een gespreid patroon
3. Zorg dat de boorgaten droog, schoon en stof- en vuilvrij zijn.
4. Enkel toepassen indien de oppervlakte temperatuur onder 35°C is
5. Verzadig de boorgaten voldoende met product door gebruik te maken van een reservoir. Gebruik ongeveer 1 liter per lopende meter, afhankelijk van de poreusheid van de steen en de dikte van de muur.
Vermijd contact met de omliggende oppervlakken.
6. Laat het product gedurende 30 minuten insijpelen en herhaal dan vanaf punt 5 totdat de muur verzadigd is.
7. Maak het materiaal schoon.
8. Na deze succesvolle behandeling zal de muur uitdrogen maar hierdoor zullen zouten aan de oppervlakte te zien zijn. De tijdspanne van deze droging hangt af van verschillende elementen zoals de temperatuur en het kan maanden in beslag nemen vooraleer het vochtgehalte in de muur stabiel is.

Kan een zwembadomgeving van Franse kalksteen behandeld worden met STAIN-PROOF Original ™ wanneer deze tegels zich 5 tot 8 cm in het water zullen bevinden gedurende 24 uur per dag, 7 dagen op 7.

Onze producten worden niet aanbevolen om oppervlakten te behandelen die zich voortdurend onder water bevinden. De reden hiervoor is dat ze werken op basis van het stoppen van de capillaire zuigkracht en door een constante druk van het water zal het waterafstotend effect teniet gedaan worden en zal het water binnendringen. De tijd die nodig is om deze waterafstotende eigenschap te overwinnen, hangt af van de grootte van de poriën van de steen en de druk van het water. Behandeld beton kan een druk van één meter water aan gedurende 18 maanden, maar een poreuze gevelsteen duurt het slechts enkele dagen onder een waterdruk van een 10tal cm. Maar indien de steen blootgesteld is aan de lucht en hierdoor in staat is op te drogen dan kan de waterafstotende eigenschap zich herstellen en begint de duurtijd van vooraf aan opnieuw.

Een goed alternatief is een heldere epoxy coating, maar epoxies hebben uiteraard een heleboel andere problemen. Wanneer de architect of ingenieur een impregnerende beschermer aanbeveelt, dan moet u de volledige steen behandelen met DRY-TREAT 4OSK™ en wanneer de steen, tegel dan ter plaatse is, nogmaals behandelen met STAIN-PROOF Original™. De DRY-TREAT 40SK™ is een goede waterafstotende beschermer maar let op dat u een speciale lijm gebruikt voor het plaatsen van de behandelde tegels aangezien ze volledig waterafstotend zijn.

Wanneer ik mijn zandsteen of kalksteen impregneer, is die dan beschermd tegen zoutaanvallen?

Sommige klanten denken dat onze producten hun zandsteen of kalksteen beschermd tegen zoutaanvallen. Dit klopt niet helemaal. Er is wel geen twijfel over het feit dat onze producten gedurende een lange tijd de stenen zal beschermen tegen het binnendringen van water en zout. Maar daarom wilt het nog niet zeggen dat de behandelde steen “zout-veilig” is. De steen wordt wel meer resistent tegen het binnendringen van zout. De hoeveelheid zout die zich reeds in de steen bevindt voordat die behandeld wordt, de nabijheid van zout water, het type zout en de concentratie in het water, het type en de kwaliteit van de steen en de sub-bodem drainage, heeft allemaal invloed op de duurzaamheid van de steen. Gelieve te onthouden dat onze producten de beste zijn op dit ogenblik op de markt maar uiteraard correct moeten gebruikt worden. Door de juiste toepassing zullen onze beschermers de duurzaamheid van de steen in een zoutwater omgeving aanzienlijk verbeteren.

Natriumchloride (het belangrijkste zout in zeewater) is vooral schadelijk als het een sterke kubiek kristal vormt. Het is belangrijk om het zout niet gevangen te zetten net onder het oppervlak van de steen. Dit wordt crytoflorescentie genoemd. Wanneer er niet genoeg impregneerder is gebruikt, kunnen de zouten net onder het oppervlak gevangen zitten omdat die met het water dat via de waterdamp ontsnapt meegevoerd worden tot net onder het oppervlak en daar kristalliseren. Deze groeiende zoutkristallen kunnen de sterkte van de steen overtreffen en hierdoor het afbladderen en de desintegratie van de steen veroorzaken. Wat is dan genoeg impregneerder? Dit kan je uitzoeken door een stukje steen te testen en te behandelen volgens de voorgestelde hoeveelheid. Wanneer de steen voldoende tijd kreeg om de behandeling optimaal te laten inwerken (twee weken voor Dry-Treat 40SK™ dan kan de steen doorgebroken worden en ondergedompeld in water. De diepte van indringing van de behandeling is dat deel van de oppervlakte die geen water absorbeert. Voor zeer zachte zandsteen wilt u ongeveer 12 mm penetratie.

Om zeker te zijn van een maximale bescherming in een zoutwater omgeving is het noodzakelijk de steen vooraf te beschermen. Dit wordt gedaan door de tegels/stenen/klinkers in een bad gevuld met DRY-TREAT 40SK™onder te dompelen. Houd er rekening mee dat de onderkant van de tegels/stenen/klinkers ook behandeld zullen zijn wat een probleem geeft met de hechting van de mortel (een mix van cement en zand). Dit probleem kan opgelost worden door gebruik te maken van een speciaal kleefmiddel zoals Davco SE-7 of Davelastic of Bostik Llandschap lijm.


FAQ - Oxy-Klenza

Zal ik nog steeds vlekken krijgen na bescherming?

Wij geloven dat de Dry-Treat™ producten de beste beschermers zijn op de markt. Maar uiteraard hebben ze ook hun limieten, grenzen. Zij zullen bijvoorbeeld niet het oppervlakte afsluiten, waardoor een vlek, gemorste vloeistof e.d. toch opgekuist moet worden om te voorkomen dat deze vloeistof geabsorbeerd wordt. Indien u wenst dat uw oppervlak volledig afgesloten is dan moet u een polyurethaan coating gebruiken, die u moet vernieuwen om de paar jaar, die het uitzicht van uw oppervlak zal veranderen en waardoor er vochtophoping komt onder uw oppervlak. U kunt ook een geglazuurde keramische tegel gebruiken. Wij raden aan om de behandelde oppervlakken regelmatig te reinigen met Hanafinn Oxy-Klenza™.

OXY-KLENZA™ en kunstgras?

OXY-KLENZA™ kan gebruikt worden om kunstgras schoon te maken.


FAQ - Rejuvenata

Hoe kan men een behandeld keukentablet goed onderhouden?

De keuken is meestal vuiler dan de meeste badkamers. Een keukenaanrecht heeft ongeveer 10 keer meer bacteriën dan een wc-bril! Er zijn in de buurt van de afvoer ongeveer 3.000 bacteriële per cm². Zonder voedingsstoffen en water groeien bacteriën niet. Een impregnerende beschermer kan het aanrecht zeer water- en olieafstotend maken. Dit betekent niet dat het oppervlak niet vuil zal worden, maar water- en oliehoudende vloeistoffen kunnen niet binnendringen in de poriën en kunnen dus geen permanente vlek veroorzaken. Tevens zal het aanrecht gemakkelijker te reinigen zijn.
Maar al is het aanrecht beschermd met een impregnerende beschermer dan moet het nog goed onderhouden worden. Op onze website vindt u de “care-sheet voor oppervlakte verzorging”, een eenvoudige gids voor het verzorgen van de natuurlijke stenen aanrechten. HANAFINN Rejuvenata™ (een handig spuitbusje voor de werkbladen) is een zachte dagelijkse reiniger speciaal ontworpen voor alle stenen aanrechten, waarin een vleugje beschermer zit die dus een extra laag van bescherming tijdens de meerdere reinigingen aanbrengt op uw aanrecht.


FAQ - Rejuvenata Active

Hoe onderhoud ik mijn beschermde tegel?

Het goed uitzien van een beschermd oppervlak op langer termijn hangt af van het onderhoud. Vlekken onmiddellijk verwijderen door gebruik te maken van verdund bleekwater, het regelmatig reinigen en schrobben van het oppervlak zal ervoor zorgen dat het oppervlak er langer mooi blijft uitzien. Ook HANAFINN Rejuvenata™ is ontwikkeld om het onderhoud te vergemakkelijken. Rejuvenata bevat een onzichtbare sealer tegen vlekken en om de bescherming van het oppervlak te verhogen, maar het vervangt de impregnerende sealer niet.


Waarom Sealforlife.be

  • Uitstekende reinigingsproducten
  • Unieke technologie
  • Kennis en specialisatie
  • Garant voor kwaliteit
  • Betrouwbare dienstverlening
  • Jarenlange ervaring

Excellence in sealing products

We richten ons vooral op de professionele klanten, die na een opleiding het certificaat kunnen bekomen van erkende applicator. Geinteresseerd of wenst u meer informatie? Gebruik dan ons informatieaanvraag formulier. Naast de professionele markt, is er de mogelijkheid voor de particulieren om reinigings- en onderhoudsproducten aan te kopen via onze e-shop:

Bescherming   |   Kleurverdieper |   Reiniging |   Onderhoud

Laatste nieuws

Meest gelezen artikels

Exclusief verdeler DRYTREAT™

Seal for life is exclusief verdeler van de
producten in België, Luxemburg en Frankrijk.

Contacteer ons

Th. Donnéstraat 81

3540 Herk-de-Stad

Miranda :
+32 (0) 471 48 08 44

info@sealforlife.be
www.sealforlife.be

Follow Us